MotoGP Nederländerna 2012: Ernests chop

Anonim

Eftersom det den här veckan är husläkare är det dags att ta en titt på Ernests Chop Låt oss se vilken data de berättar om vad som i många år ansågs vara "Katedralen" för världens motorcyklar. Naturligtvis anlände då de GPs som är organiserade i vårt land, med många fler fans, moderna kretsar och mycket bättre väder än norra Europa och katedralen späddes äntligen på. Naturligtvis fortsätter europeiska fans att delta i dessa GPs i massor av en mycket enkel anledning, loppen, om de är bra, spelar det ingen roll var du ser dem.

Men låt oss inte gå vilse runt busken och komma till saken. För trots allt är Assen den enda kretsen som har varit värd för alla säsonger av världscupen sedan det var världscupen, sedan det var fyra vänner som tävlade fram till idag är de rivaler till döds bland dem för det är så pressen har velat den. Dessutom bör det noteras att Rekord över segrar på Assen-banan innehas av Mr. Ángel Nieto, med 15 segrar, en mer än D. Giacomo Agostini. Även om vi talar om kategorin drottning, är kungen D. Giacomo Agostini med sex segrar, en mer än Mick Doohan och Valentino Rossi.

• Jorge Lorenzo kommer med 140 poäng i sitt skåp, samma som han hade i det här skedet av säsongen 2010, då han utropades till världsmästare.
  • Esteve "Tito" Rabat kommer att avsluta sin 100:e karriär i Assen. Föraren började sin världscupkarriär vid Valencia GP 2005 som ett Wild Card, tävlade i 76 lopp i 125-kategorin och vid den senaste Silverstone Grand Prix gjorde han sin 23:e start i Moto2-kategorin.

• På dagen för kvalificeringsutbildningen, 38-årsdagen av det första framträdandet av en viss Kenny Roberts i världscupen. Detta framträdande var på Assen TT 1974 i 250cc-klassen. Han kvalificerade sig först på startfältet och slutade trea i loppet.
  • Jorge Lorenzos seger i Silverstone GP var nummer 21, en mindre i den främsta klassen än piloter som John Surtress och Geoff Duke (som vann fyra världsmästerskap) och Kenny Roberts (med tre världsmästerskap).
  • Podiet uppnås av Casey Soner på Silverstone är 21:a i rad topp fyra som den australiensiske piloten får. I hela världscuphistorien har bara Valentino Rossi med 28, Jorge Lorenzo med 25 och Giacomo Agostini med 22 uppnått en liknande sekvens.
  • Jorge Lorenzo, Casey Stoner och Dani Pedrosa, MotoGP-pallen på Silverstone, är 17:e gången de tre åkarna slutar tillsammans på pallen. Det är också fjärde gången dessa tre ryttare möts på pallen hittills den här säsongen.

• Segrarnas triumf uppnått av de spanska piloterna på Silverstone är 14:e gången det uppnås, vilket knyter Spanien med Italien i denna ranking.
  • Cal Crutchlows comeback som slutade sexa och lämnade tjugonde på rutnätet den största comebacken motsvarade Sylvain Guintolí 2007 i Japans GP, som började 18:a och slutade 4:a trots regnet.
  • Lördag (tävlingsdag) kommer att göra 11 år sedan en brittisk ryttare senast vann 250cc-klassen, äran går till Jeremy McWilliams.
  • Jorge Lorenzo Han vann sitt tredje GP i rad på Silverstone, om han vinner i Assen kommer han att vara den enda föraren som gör det sedan Valentino Rossi vann 5 tävlingar i rad 2008.
  • Marc Marquez vann 125-loppet 2010 med start från pole position, förra året vann han Moto2-loppet med start från andra plats.
  • Den enda pallen för Pol Espargaro i Assen går tillbaka till en tredje plats i 125cc 2010, förra året fullföljde han inte loppet på grund av en krasch på varv 20.

• Toni Elías vann sitt första 125-lopp 2001 i Assen

• 2011 hade Máverick Viñales en perfekt helg, satte staven, vann 125-loppet och satte det snabbaste varvet i loppet. Under sina åtta senaste lopp har han slutat på pallen sex gånger och fem har varit i topprutan.

Så långt statistiken för denna helg, skriv ner den för att imponera på dina vänner i baren. Eller memorera dem för när tv-kommentatorerna ska sticka sin snor, kan du gå vidare och avsluta meningen. Att de inte är värda mycket mer.