Valentino Rossi slutar tolfte i Wales Rally

Anonim

Det har inte uppnått sitt mål att vara bland de tio bästa, men Valentino rossi kan vara nöjd med din tolfte plats i Wales Rally. Och grejen är att saker och ting inte började bra, men lugnt och med det bra upplägget av hans Ford Focus så dök resultatet äntligen upp.

`Min strategi i det här loppet har varit att gå steg för steg, försöka att inte göra misstag, och det har fungerat bra. Jag tycker att det här rallyt var väldigt svårt och att få komma i mål var en tillfredsställelse´. Det är inte för mindre. Valentino var från mindre till mer, och även om de dåliga väderförhållandena den första dagen dömde honom till 24:e plats, visste italienaren hur han skulle återhämta sig avstånd tills han slutade på den redan nämnda 12:e platsen.

13 minuter och 20 sekunder var skillnaden mellan den nyligen utsedda MotoGP-mästaren och den redan utropade vinnaren av World Rally Championship, Sebastien Loeb, som vann i Wales. Naturligtvis slutade Valentino med att rulla ensam ett par sekunder per kilometer långsammare än fransmännen, som är att beundra.

Säkert kommer Rossi att återvända för att försöka sluta en gång för alla bland de tio bästa, men han har åtminstone redan tagit bort den tagg för sex år sedan, när en avfart från banan i den andra etappen av samma rally satte stopp för hans ambitioner till förändringens första.